Colagenul este principala componentă a ligamentelor, tendoanelor, oaselor, cartilajelor, mușchilor, pielii și a matricei extracelulare.

Țesuturile Sistemului musculo-scheletic pot fi deteriorate de:

  1. a) suprasolicitare;
  2. b) procese de fiziologice de îmbătrânire;
  3. c) evenimente traumatizante (implicând o componentă inflamatorie).

Suprasolicitarea, procesul de îmbătrânire și evenimentele traumatice pot afecta sistemul musculo-scheletic prin lezarea fibrelor de colagen din mușchi, articulații, tendoane și ligamente. Acest lucru poate deteriora grav motricitatea noastră. Din fericire, avantajele infiltrațiile intra-articulare cu colagen sunt acelea că pot duce la rearanjarea acestor fibre în ordine normală, liniară și paralelă și pot induce regenerarea țesutului.

Dispozitivele medicale cu colagen sunt folosite în diverse domenii medicale precum: reumatologia, medicina de reabilitare, medicina sportivă, sau ortopedia.

Produsele injectabile cu colagen Guna sunt alese de către medici pentru tratamentul pacienților lor din mai multe motive. Acestea au o gamă largă de aplicații și datorită mecanismului lor de acțiune nu s-au observat efecte secundare sau alergii în urma tratamentului cu colagen. Produsele Guna opresc durerea, îmbunătățesc simptomatologia și pot duce la repararea completă a țesutului. Substanțele din care sunt concepute sunt biocompatibile și produsele sunt foarte sigure.

Datorită prezentei colagenului de tip I hidrolizat, Guna Collagen Medical Devices acționează ca o bio-schelă a matricei extracelulare. În urma injectarii lor locoregionale, acționează prin depunerea de fibre de colagen in regiunea afectată.

Colagenul este injectat local pentru a înlocui, întări, structura și proteja țesuturile sistemului musculo-scheletic: îmbunătățește structura anatomică și funcțională a fibrelor de colagen, a structurilor care le conțin și asigura suport pentru zonele tratate.

Pe lângă colagen, fiecare tip de Dispozitive Medicale Guna Collagen conține diferite substanțe auxiliare de origine vegetală, minerală sau vitaminică care susțin acțiunea mecanică a colagenului, cu activitate de susținere.

Ce substanțe auxiliare folosesc infiltrațiile cu colagen și cum pot optimiza procedura:

Guna MD-Neck este produsul Guna special creat pentru zona gâtului. El promovează mobilitatea cervicală, relaxează mușchii acelei zone, calmează durerile coloanei cervicale și susține mușchii cervicali  în afecțiunile posturii incorecte. Dioxidul de siliciu este substanța auxiliară a acestui produs, care este regăsit în majoritatea animalelor de ordin superior și are rol important în sinteza și creșterea cartilajelor.

Guna MD-Poly îmbunătățește activitatea articulațiilor, promovează o postură corectă, calmează durerile și relaxează mușchii. Drosera este o plantă medicinală inclusă în acest produs pentru că are acțiune antiinflamatoare.

Guna MD- Knee este conceput să trateze afecțiunile genunchiului. În acest scop, produsul acționează pentru a îmbunătăți mobilitatea genunchiului Sustanța inclusă este arnica, care tratează inflamația acută datorată traumatismelor care afectează deseori genunchiul.

Guna MD-Hip acționează la nivelul șoldului unde calmează durerile, relaxează mușchii, îmbunătățește mobilitatea articulară și susține țesutul muscular peri-articular. Fosfatul de calciu a fost inclus în acest produs pentru că este un componentul mineral principal al țesutului osos și ajută la regenerarea lui.

Guna MD-Shoulder îmbunătățește mobilitatea umărului și a brațului și calmează durerile. Irisul este adăugat acestei formule pentru că ameliorează durerile înțepătoare de umăr.

Guna MD-Small Joints îmbunătățește mobilitatea micilor articulații ale mâinii, piciorului și gleznei și relaxează mușchii.Viola tratează, conform medicine tradiționale. Durerea carpală și metacarpală și de aceea a fost adăugată în doze mici în acest produs.

Guna MD-Lumbar este conceput pentru traumatismele zonei lombare unde promovează mobilitatea, relaxează zona lombo-sacrală, calmează orice fel de durere și susține țesutul muscular local. Planta medicinală hamamelis este utilizată din vremuri străvechi  pentru durerile de spate și traumele de la acest nivel și a fost inclusă în această formulă.